مستربچ پلی تک
مستربچ چیست؟

مستربچ

مستربچ یک نوع ماده افزودنی است که برای تغییر رنگ، و  خواص  پلیمرها استفاده می شود. مستربچ از سه جزء اصلی تشکیل شده است: پایه پلیمری، مواد شیمیایی افزودنی و عامل سازگارکننده فعال. مستربچ دارای انواع مختلفی است که بر اساس نوع افزودنی تقسیم بندی می شوند. این انواع عبارتند از:

مستربچ رنگی: که برای تولید قطعات رنگی از مواد پلاستیکی به کار می رود.

مستربچ پرکننده: که برای بهبود خواص و کاهش قیمت محصولات پلاستیکی به کار می رود.

مستربچ افزودنی: که برای ایجاد خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه در محصولات نهایی به کار می رود.

خرید آنلاین مستربچ

خواص مستربچ ها :

مستربچ ها دارای خواص و مزایای متفاوتی هستند که بستگی به نوع و درصد استفاده آن ها دارد. برخی از خواص و مزایای مستربچ ها عبارتند از:

افزایش شفافیت، لغزندگی، ضد الکتریسیته ساکن، پایدارساز نور UV و ضد آتش.

افزایش راندمان تولید، کاهش زمان تغییر رنگ، کاهش ضایعات و افزایش کنترل کیفیت.

افزایش جذابیت ظاهری، افزایش تنوع رنگ، افزایش استحکام و افزایش مقاومت در برابر خوردگی.

نکات ترکیب مستربچ با پلیمر:

انتخاب مستربچ مناسب با پلیمر: باید مطمئن شوید که پایه پلیمری مستربچ با پلیمر مورد استفاده سازگار باشد. برای مثال، اگر از پلی اتیلن استفاده می کنید، باید از مستربچ پلی اتیلن استفاده کنید.

انتخاب درصد مناسب مستربچ:

باید درصد مستربچ را بر اساس نوع و خواص افزودنی، نوع و خواص پلیمر و نوع و شرایط فرآیند تولید تعیین کنید. برای مثال، اگر از مستربچ رنگی استفاده می کنید، باید درصد رنگینه را بر اساس شدت و پایداری رنگ، نوع و شفافیت پلیمر و دما و زمان فرآیند تولید تنظیم کنید.

انجام عملیات پیش گرمایش و خشک کردن: باید قبل از تزریق یا فشار دادن پلیمر، آن را به دمای مناسب برسانید و از رطوبت آن خلاص شوید. این کار باعث بهبود جریان و پخش مستربچ در پلیمر و کاهش حباب هوا و ناهمگونی رنگ می شود.

انجام عملیات تزریق یا فشار دادن:

باید با استفاده از دستگاه های مناسب، پلیمر را با مستربچ ترکیب کنید. باید دقت کنید که دما، فشار، سرعت و زمان فرآیند را به گونه ای تنظیم کنید که باعث اختلاط کامل و همگون مستربچ و پلیمر شود.انواع مستربچ های شرکت پلی تک

برخی از خطاهای رایج در استفاده از مستربچ و راه حل آنها عبارتند از:

ناهمگونی رنگ: این خطا زمانی رخ می دهد که مستربچ با پلیمر به خوبی اختلاط نشود و باعث ایجاد لکه ها یا تیرگی های نامطلوب در محصول شود. برای رفع این خطا، باید دقت کنید که مستربچ و پلیمر سازگار باشند، درصد مناسب مستربچ را انتخاب کنید، دما و فشار مناسب را برای فرآیند تولید تعیین کنید و از تغییرات ناگهانی در شرایط فرآیند خودداری کنید.

حباب هوا: این خطا زمانی رخ می دهد که هوای اضافی در محصول گیر کند و باعث افت استحکام و ظاهر محصول شود. 

برای رفع این خطا، باید دقت کنید که پلیمر و مستربچ قبل از فرآیند تولید به خوبی خشک شوند، سرعت فرآیند را به گونه ای تنظیم کنید که هوای اضافی خارج شود و از تغذیه زائد پلیمر یا مستربچ جلوگیری کنید.

پوسته پوسته شدن: این خطا زمانی رخ می دهد که لایه های مختلف پلیمر یا مستربچ با یکدیگر جوش نخورده و قابل جداسازی باشند.

 برای رفع این خطا، باید دقت کنید که پلیمر و مستربچ سازگار باشند، دما و فشار مناسب را برای فرآیند تولید تعیین کنید، زمان نگه داری پلیمر یا مستربچ در قالب را به گونه ای تنظیم کنید که لایه ها به خوبی جوش بخورند و از استفاده از پلیمر یا مستربچ قدیمی یا منقضی شده خودداری کنید.

برای بهینه سازی کیفیت محصول با استفاده از مستربچ، باید به چند نکته توجه کنید:

مطابقت پایه پلیمری مستربچ با مواد و کالای تولیدی:

برای اینکه مستربچ با پلیمر به خوبی اختلاط شود و خواص مورد نظر را به محصول بدهد، باید پایه پلیمری مستربچ با نوع پلیمر تولیدی سازگار باشد. برای مثال، اگر قصد دارید از پلی اتیلن سنگین استفاده کنید، باید مستربچ هم دارای پایه پلی اتیلن سنگین باشد.

انتخاب درصد مناسب مستربچ:

برای اینکه مستربچ تاثیر مناسبی بر روی رنگ، خواص یا کاربرد محصول داشته باشد، باید درصد مناسب آن را در فرمولاسیون تعیین کنید. اگر درصد مستربچ زیاد باشد، ممکن است باعث کاهش خواص مکانیکی یا رئولوژیکی پلیمر شود و اگر درصد آن کم باشد، ممکن است تاثیر کافی را ندهد. برای مثال، برای رنگ دادن به پلیمر، معمولاً درصد مستربچ بین 1 تا 5 درصد است.

 

انتخاب نوع مناسب مستربچ: 

بسته به نوع خواص یا کاربردهایی که قصد دارید به محصول خود بدهید، باید نوع مناسب مستربچ را انتخاب کنید.

 

برای اطمینان از کیفیت مستربچ، باید به چند نکته توجه کنید:

انجام آزمایشات کنترل کیفیت: برای اینکه مستربچ دارای خواص مورد نظر باشد، باید آزمایشات کنترل کیفیت مناسب را روی آن انجام دهید.

 برای مثال، برای اندازه گیری رنگ، خواص حرارتی، رطوبت، چگالی، پراکندگی و غیره از دستگاه های مخصوص استفاده کنید.

 

انتخاب فروشنده معتبر: 

برای اینکه مستربچ با کیفیت مناسب و قیمت منصفانه خریداری کنید، باید فروشنده معتبر و مجاز را انتخاب کنید. برای این منظور، می توانید از سوابق و تجارب فروشنده، گواهینامه ها و استانداردهای کیفیت، نمونه ها و نظرات مشتریان قبلی استفاده کنید.

مستربچ پلی تک

انجام آزمایشات تولید:

 برای اینکه مستربچ با پلیمر و فرآیند تولید شما سازگار باشد، باید آزمایشات تولید را روی نمونه های کوچک انجام دهید. برای مثال، برای اطمینان از رنگ، پخش شدگی، خواص مکانیکی و رئولوژیکی محصول نهایی، می توانید از دستگاه های اکسترودر، پرس تزریقی یا فیلم ساز استفاده کنید.

درجه حرارت مستربچ ها :

درجه حرارت مستربچ ها بستگی به نوع پایه پلیمری و افزودنی‌های آن‌ها دارد.

 بعضی از پلیمرهای پایه مانند ABS دارای توان حرارتی بالایی هستند و در دمای بالای 105 درجه سانتی گراد ذوب می‌شوند. بعضی از افزودنی‌های مستربچ ها مانند شفاف کننده ها باعث کاهش دمای فرآیند و چرخه زمانی شکل گیری می‌شوند

 

.بنابراین، برای تعیین درجه حرارت مناسب مستربچ ها باید به نوع و خصوصیات پلیمر و افزودنی توجه کرد.